Update 13-02-2021

Beste leden,

Vanmorgen hebben de ijsmeesters de baan geïnspecteerd. Door de sneeuwval die op de baan is blijven liggen zitten er helaas veel bulten in het ijs. Dit maakt de baan heel hobbelig en onbegaanbaar om te schaatsen, ondanks dat het ijs dik genoeg is.

Wij, als DIJV de Molenkolk, durven de verantwoording helaas niet te nemen om de baan open te stellen. Dit is te gevaarlijk.
We proberen nu om een extra laagje water op de baan te zetten om de hobbels te laten wegvallen. Vanmiddag gaan we wederom kijken of dit iets geholpen heeft.

Dus voor nu niemand op de baan en wellicht morgen nog een dag schaatsen in Diepenveen! Houd onze pagina in de gaten.

Update 11-02-2021

Beste leden,

Even een update van de voorzitter in een tijd dat de bestuursleden wellicht geënt moeten worden tegen het schaatsvirus, het heeft ons flink te pakken!

Zeer verrast waren we afgelopen maandag toch nog de pompen te mogen ontvangen van de leverancier. Wellicht toch nog een kans op ijs dit seizoen??
Maandagavond hebben we met man en macht de installatie voltooid en de pompen aangezet, het wachten kon beginnen. Ondertussen veel contact met Gemeente Deventer en Sportbedrijf Deventer over hoe en wat als we toch opengaan. Wat zijn de eisen en wensen ten aanzien van Corona? Hoe om te gaan met de avondklok? Vanuit beide organisaties krijgen we steun en horen we vooral wat kan en mag, dat geeft moed!

Nadat woensdag aan het einde van de dag bleek dat er voldoende water op de baan stond zijn de ijsmeesters bijeen gekomen. Geconcludeerd is dat, voor nu, de basis voor een mooie ijsvloer ontbreekt. Combinatie van de vele sneeuw en scherpe zon zijn 2 factoren die ijsgroei voorkomen, het ijs is erg bros.

Zaterdagochtend 13 februari komen de ijsmeesters opnieuw bijeen, hopelijk met een betere conclusie!

Update 09-02-2021

Beste Dorpsgenoten,

Jullie zullen het vast al wel gezien hebben, er staat geen water op de baan. Geen water en dus ook geen ijs als het gaat vriezen. Soms heb je van die tijden dat alles samenkomt, zo ook voor ons dit seizoen.

De pompen waarmee wij de baan onder water zetten zijn meer dan 30 jaar oud en moeten vervangen worden. Vorig jaar zijn tijdig nieuwe pompen besteld, door Corona en Brexit echter nog steeds niet geleverd.

Als wij ijs aanbieden zijn wij als vereniging mede verantwoordelijk voor jullie veiligheid. Een veilige ijsbaan onder normale omstandigheden kunnen we en doen we met heel ons hart. Door Corona zijn we gebonden aan extra voorzieningen en maatregelen. De avondklok maakt het er niet makkelijker op. De avond en nacht uren hebben we nodig om de baan te kunnen prepareren, sneeuw te verwijderen en klaar te maken voor de dag die gaat komen.
De aantrekkingskracht van het bevroren water, het geluid van messcherpe ijzers over het krakende ijs, de overheerlijke koek en zopie na het schaatsen trekt veel mensen naar de baan.

Stilletjes hadden we gehoopt op een zachte winter, zodat niet wij, maar de weer goden de beslissing hadden genomen. Het gaat ons aan het hart, helaas is het niet anders. Dit jaar geen ijsbaan in Diepenveen.

Bestuur Diepenveense IJsvereniging

Schaatsen op natuurijs in Diepenveen?

Het gaat waarschijnlijk toch gebeuren!!!

Het gaat waarschijnlijk toch gebeuren!!! Morgenmiddag 23 januari worden de materiaal wagen en de koek en zopie bij de ijsbaan geplaatst. Daarna wordt de baan geveegd, en als er dan niemand doorheen zakt zou het mogelijk zijn dat donderdag de ijsbaan in Diepenveen open gaat. Morgen meer nieuws!!!!!!!!!!!!!!!!

Doe mee aan de speciale editie van de Night Skate Zwolle voor MS Research!

Vrijdag 24 augustus Zwolle

A.s. vrijdag 24 augustus is het alweer zover: de vierde en speciale editie van de Night Skate Zwolle voor MS Research! Jij doet toch ook mee?
Schrijf je snel in op www.nightskatezwolle.nl/inschrijven en steun daarmee Stichting MS Research.

Het inschrijfgeld (Eu 5,00) gaat in z’n geheel naar het goede doel! We starten zoals altijd om 19:30 in Park de Wezenlanden.

Nog een goede reden om mee te doen: Ronald Mulder rijdt mee en verzorgt de Stunned Warming up. Dus wil je nog wat tips van een topper, oefenen met remmen en rijden in een groep? Kom dan om 19:00 naar Park de Wezenlanden.

We sluiten deze speciale editie af met een verloting en we hebben leuke prijzen in petto. Je maakt bijvoorbeeld kans op een officieel TeamNL shirt gesigneerd door Ronald Mulder of 2 tickets voor een wedstrijd van PEC Zwolle. Loten verkopen we vooraf en in de pauze.

Voor meer informatie en inschrijven: www.nightskatezwolle.nl of nsz@schaatsverenigingzwolle.nl

Je kunt ons ook volgen via Facebook www.facebook.com/nightskatezwolle of twitter.com/schaatsv_zwolle

Schrijf je in en tot vrijdag in Zwolle!

Kan er geschaatst worden in Diepenveen?

Met deze winterse temperaturen begint de schaatskoorts toe te nemen. Kan de ijsbaan al open?

De ijscommissie gaat regelmatig op de ijsbaan kijken hoe dik het ijs is. Ook wordt de weersverwachting met veel belangstelling gevolgd. 

Lees hieronder de updates:

  • Update 28 feb. 2018 – De ijsbaan in Diepenveen gaat morgen, donderdag 1 maart, vanaf 14.00 tot 21.00 uur open.
    Zoals het er nu uitziet gaat de ijsbaan in Diepenveen morgen, donderdag 1 maart, vanaf 14.00 tot 21.00 uur open. De rechterkant van de baan heeft veel last gehad van de harde wind en daar is het nu nog niet dik genoeg, maar het grootste gedeelte is gelukkig dik genoeg. Als de vorst doorzet, temperaturen onder het vriespunt blijven en het ijs zich goed houdt zijn we ook vrijdag open vanaf 10.00 uur tot 21.00 uur.
  • Update 22 feb. 2018 – Het ijs is te dun om te schaatsen – verwachting genoeg ijsdikte op donderdag 1 maart 2018Kunnen we de ijsbaan dit jaar nog gebruiken?? Gisterenavond zijn wij als bestuur bij elkaar geweest, het gaat de komende week behoorlijk vriezen, dus wij hopen dat het vanaf volgende week donderdag 1 maart,  dik genoeg is om de baan voor het publiek te openen. Wij houden u op de hoogte via onze website, nieuwsbrief en Dorpsplein Diepenveen.
  • Update 08 feb. 2018 – Het ijs is te dun om te schaatsenOok al vriest het nu matig in de nacht, op onze ijsbaan ligt nu ongeveer 4 cm ijs, dit is nog 4 cm te dun. De baan kan dus helaas nog niet open. Ook wij vinden dit erg jammer, maar overdag is de zon al te sterk en breekt weer zeker 1 cm ijs af. De ijsbaan blijft nog gesloten.