Update 09-02-2021

Beste Dorpsgenoten,

Jullie zullen het vast al wel gezien hebben, er staat geen water op de baan. Geen water en dus ook geen ijs als het gaat vriezen. Soms heb je van die tijden dat alles samenkomt, zo ook voor ons dit seizoen.

De pompen waarmee wij de baan onder water zetten zijn meer dan 30 jaar oud en moeten vervangen worden. Vorig jaar zijn tijdig nieuwe pompen besteld, door Corona en Brexit echter nog steeds niet geleverd.

Als wij ijs aanbieden zijn wij als vereniging mede verantwoordelijk voor jullie veiligheid. Een veilige ijsbaan onder normale omstandigheden kunnen we en doen we met heel ons hart. Door Corona zijn we gebonden aan extra voorzieningen en maatregelen. De avondklok maakt het er niet makkelijker op. De avond en nacht uren hebben we nodig om de baan te kunnen prepareren, sneeuw te verwijderen en klaar te maken voor de dag die gaat komen.
De aantrekkingskracht van het bevroren water, het geluid van messcherpe ijzers over het krakende ijs, de overheerlijke koek en zopie na het schaatsen trekt veel mensen naar de baan.

Stilletjes hadden we gehoopt op een zachte winter, zodat niet wij, maar de weer goden de beslissing hadden genomen. Het gaat ons aan het hart, helaas is het niet anders. Dit jaar geen ijsbaan in Diepenveen.

Bestuur Diepenveense IJsvereniging

Plaats een reactie